Olet siis sisustamassa jotain yrityksen tilaa?

Mahtavaa! Tulit oikeaan paikkaan. Kuulut siis niihin harvoihin yrittäjiin, jotka ymmärtävät kuinka tärkeää on, monestakin syystä, panostaa yrityksesi visuaaliseen ilmeeseen, sekä tilojen toiminnallisuuteen. Ai etkö tiedäkään? No jatkappa lukemista tuosta alta.
Visuaalisen ilmeen tärkeys yrityksessä.

Nykyään ei liene enää edes tarpeellista korostaa kuinka tärkeää visuaalisuus on nykyihmisille. Me elämme koko ajan valtavassa tietotulvassa ja visuaalisia ärsykkeitä kimpoilee silmillemme joka puolelta. Ihmiset ovat siis oppineet siihen, että ympäristön täytyy näyttää visuaalisesti hyvältä. Asiakkaille tulee aina jokin mielikuva sinun yrityksestäsi joko mainostuksesi tai esimerkiksi nettisivujesi ulkoasun myötä. Kun asiakas lopulta saapuu myymälääsi tai toimitilaasi, hän olettaa, että tuo sama visuaalinen ilme jatkuu myös tiloissasi. Mutta entäpä jos ei jatkukaan? Asiakas yleensä ensinnäkin hämmentyy, hänelle tulee tunne, että hän on saapunut väärään paikkaan. Jos tiloissasi on vastassa vielä ne äitisi tai vaimosi -86 ripustamat verhot ja poikamiesboksistasi ylijäänyt sohva, voi mielikuva yrityksestäsi romuttua todella pahasti. Sisustamalla tilasi oikein tuet yrityksesi visuaalista ulkoasua, jota olet todennäköisesti luonut jo nettisivuillasi sekä mainonnallasi. Lisäksi hyvin sisustetussa tilassa viihtyvät asiakkaidesi lisäksi myös työntekijäsi. Nuo yrityksesi yksi tärkeimmästä voimavarasta. Eikö olisi aika hienoa, että se melko yleinen, joka asiasta naputtaminen ja valittaminen vähentyisi? Työntekijät olisivat tehokkaampia ja paremman tuulisia? Eikö se olisi melko hienoa myös taloudellisesti?

No miten sitten sisustaa? Sisustaminen yrityksen tiloissa ei tarkoita, että tilasi raahattaisiin täyteen pitsiliinoja, verhoja ja hienoja kalusteita. (Paitsi jos yrityksesi visuaalinen ilme niitä vaatii.) Yrityksen tilojen sisustamisessa tärkeintä on, että otetaan huomioon oikeat asiat. Mitä yritys tekee? Eli mitä tiloilta vaaditaan? Käykö tiloissa paljon asiakkaita? Täytyykö olla neukkareita, asiakkaiden odotustiloja, myyjien pisteitä... mitä kaikkea? Kalusteiden ja muiden sisustuselementtien tyyli valitaan sitten yrityksen ilmeen mukaan. Jos sinulla on hieno konsulttiyritys, kannattaa panostaa laatukalusteisiin ja harkittuihin yksityiskohtiin. Jos sinulla taas on autokorjaamo, voi sisustuksesta tehdä hieman rouheamman esimerkiksi autonrengas pöydällä, nahkasohvilla ynnä muilla vastaavilla. Mistä sitten tietää minkä tyylinen sisustuksen täytyy olla? Hyvä sisustus pohjautuu siihen yhteen yrityksesi tärkeimpään kysymykseen, eli KENELLE olet tuotteitasi myymässä? Myös tilasi täytyisi olla sisustettu juuri tuota tiettyä asiakastyyppiä varten.


Tiesitkö, että sisustus voi olla sinulle myös kilpailuetu kilpailijoihisi verrattuna? Mietippä, asioisitko itse mieluiten yrityksessä jonka tilat ovat yritysilmeen mukaiset, siistit ja harkitut vai vähän sinne päin laitetut ja kulahtaneet? Muistathan myös, että vaikka sinä itse pitäisitkin jostain sisustuksesta, voi se asiakkaidesi mielestä olla hirveä. Siksi voit kutsua minut käynnille, jossa voin ulkopuolisin silmin kertoa, mitä itse näen epäkohtina juuri teidän tiloissanne. Käynti ei sido sinua vielä mihinkään ja se on sinulle täysin ilmainen. Saat samalla tarjouksen suunnittelutyöstä!
Toimivien tilojen vaikutus henkilökuntaasi.

Oletko koskaan kiinnittänyt huomiota siihen, miten paljon energiaa kuluttaa työskentely tilassa, joka ei toimi? Tavarat ja esineet ovat hukassa, papereille ei ole riittävästi laskutilaa, kaikki on koko ajan hukassa, tuolin ja pöydän ergonomia on huono, joten selkä ja takapuoli väsyvät.... Olet kiukkuinen, kipeä ja erittäin väsynyt tällaisessa tilassa työskentelyn jälkeen. Voit varmasti itsekin helposti kuvitella mitä tuollainen jatkuva tuskastelu tekee työteholle ja motivaatiolle.

Entäpä jos siis panostaisitkin työtilojen toimivuuteen ja saisit sitä kautta lisää virtaa niin itsellesi kuin henkilökunnallesikin?

Nykypäivän muuttunut työmaailma vaatii aivan erilaisia asioita meiltä kuin ennen. Nykyään esimerkiksi istutaan erittäin paljon näyttöpäätteiden edessä, jolloin tuoliin ja ylipäänsä työpisteen ergonomiaan täytyy kiinnittää aivan erityistä huomiota. Myös valaistukseen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä sen merkitys työtehoomme on myös merkittävä. Huonossa valaistuksessa silmämme rasittuvat ja väsynyt nopeammin, ja työteho laskee jälleen. Aina kyse ei ole edes suurista investoinneista. Joudut joka tapauksessa hankkimaan työtuolin sekä pöydän, joten eikö olisi järkevää samalla kiinnittää huomiota koko tilan toimivuuteen ja hieman suuremmalla panostuksella tehostaa työtehoa, ergonomiaa ja henkilökunnan sekä omaa viihtyvyyttäsi?
Palvelut yrityksille

- Toimitilojen sisustussuunnittelu sekä toteutus
​- odotustilat
- toimistot
- neuvotteluhuoneet
- kokoustilat
- henkilökunnantilat
- vastaanottoaulat .... yms.
- Näyteikkunoiden suunnittelu ja toteutus
​- Messuosastojen sekä muiden tapahtumien visiaalisenilmeensuunnittelu
- Stailaukset erilaisiin tapahtumiin
- esimerkiksi pikkujouluihin tai yritysjuhliin

Vai tarvitsetko jotain muuta? Ota yhtettä ja kerro huolesi niin mietitään yhdessä kuinka voisin auttaa. Yhteystietomme löydät täältä!
​Miksi sisustussuunnittelija?​

Miksi sitten käyttää sisustussuunnittelijaa, eikä vaimoa tai sitä niin rakasta ja taitavaa omaa äitiä?
Ei ole mikään pakko käyttää ammattilaista, jos vaimosi tai äitisi osaa ottaa suunnitelmassaan ja sisustuksessaan huomioon oikeat asiat. Hyvässä suunnitelmassa pitäisi ottaa huomioon ainakin seuraavat asiat:

- Mitä teidän yritys myy?
- Kenelle olette tuotteitanne myymässä?
- Missä tilasi sijaitsevat?
- Mitä tilaa ollaan sisustamassa?
- Mitä tilassa pitäisi olla?
- Mitkä ovat tilan tärkeimmät toiminnot ja vaatimukset?
- Onko tilassa fyysisesti kova kulutus?
- Käykö siellä paljon asiakkaita?
- Minkälaisia asioita tiloissa käsitellään? Tarvitaanko esimerkiksi äänenvaimennusta?
- Kantautuuko tilaan paljon esimerkiksi kuraa tai hiekkaa?
- Liikutaanko tilassa työkoneilla?
- Miltä tilan tulisi näyttää tai tuntua?
- Mikä on yrityksesi visuaalinen ilme?
- Mitä haluatte tilalla viestiä asiakkaallenne?
- Mitä työntekijät tilassa tekevät?
- Miten työntekijöiden tarpeet voidaan parhaiten ottaa huomioon?
- Kuka tilan siivoaa?
- Miten helppoa tila on pitää puhtaana?

Tässä nyt muutama esimerkkikysymys, mitä yrityksen tilaa sisustaessa täytyy ottaa huomioon.

​No miksi sitten käyttää sisustussuunnittelijaa? Mitä hyötyä siitä nyt sitten on?
Sisustussuunnittelija tekee suunnitelmia työkseen. Meille on siis arkipäivää etsiä vastauksia esimerkiksi noihin yllä oleviin kysymyksiin, sekä niihin moniin muihin ongelmiin, mitä sisustusprojektissa yleensä tulee vastaan. Lisäksi tiedämme suurimpaan osaan noistakin kysymyksistä vastauksen heti, kun vaan kerrot millainen tila on kyseessä.


Sisustussuunnittelijan käyttö on siis

​- Tehokasta
- Suhteellisen nopeaa
- Saat oikeasti sellaisen tilan joka toimii
- Jo tilan suunnitteluvaiheessa on osattu ottaa huomioon oikeat asiat, joten tilassa on mukavaa ja tehokasta työskennellä
- Asiakkaasi viihtyvät. Heille tule yrityksestäsi, ainakaan tilojen osalta, vääriä mielikuvia
- Yrityksesi viesti tehostuu
- Toimintasi näyttää ammattimaiselta
- Näin ollen sisustussuunnittelun käyttö on myös kustannustehokasta

Lisäksi, ehkä tärkeimpänä, vältyt todennäköisesti perheriidoilta, jos vain perustelet sisustussuunnittelun hankinnan kunnolla.
Hyviä perusteita voisi olla esimerkiksi nämä:

​- Haluamme jatkaa samaa brändilinjaa myös sisustuksessa, jonka se mainostoimisto teki jo kalliilla graafisiin ulkoasuihin.
- Ajattelet vaimon / äidin / tyttöystävän / jonkun muun sisushurahtaneen parasta ja haluat säästää hänen aikaansa.
- Sait hyvän tarjouksen kokonaispalvelusta kun kutsuit Paulan ILMAISELLE arviokäynnille...Haluaisitko siis ammattilaisen avuksesi sisustusprojektiisi?

Soita minulle: 050 511 3713
laita sähköpostia: paula@sisustuskorjaamo.fi

tai täytä kyseinen yhteydenottolomake niin minä olen yhteydessä sinuun. Mainitse lomakkeessa mitä tilaat olet sisustamassa ja minkälainen yritys / tila on kyseessä. Voit myös laittaa toiveen yhteydenotto ajasta, mikäli haluat, että sinulle soitetaan esim. klo 17 jälkeen tai milloin sinulle parhaiten sopii.